Posted on

Betting och Melodifestivalen

Förra lördagen drog det som enligt många svenskar är årets happening igång. Vi pratar självklart om Melodifestivalen, även kallad Mello. Ett riktig familje-event där både stora och små får njuta av bra och dålig musik samt en fest fylld av glitter, glamour och en och annan fjäderboa. Men för en del är inte Melodifestivalen enbart en lek, utan det är också ett stort evenemang på många bettingsidor. För den som inte är speciellt intresserad av sport, men ändå vill spela på odds är Melodifestivalen perfekt för utländska spelsidor.

Betta på deltävlingarna
Melodifestivalen består först och främst av fyra stycken deltävlingar. Under fyra lördagar ställs åtta bidrag mot varandra. Två av bidragen går direkt till finalen och två av bidragen går till semifinal där de får ännu en chans att ta sig vidare. Självklart kan du betta på varje deltävling, och då satsa på vem du tror kommer att få flest röster.

Semifinal och final
Efter de fyra deltävlingar är det dags för semifinal. Totalt kommer åtta bidrag att ha gått vidare till semifinal och här ställs de åtta mot varandra, precis som i ett delmoment. Alla tävlar mot alla, till skillnad mot hur de var när det här momentet kallades för andra chansen. Från semifinalen kommer fyra bidrag att ta sig vidare till finalen och resten åker ut. När vi sedan har nått fram till den stora finalen, återstår bara för dig att betta vem som kommer att stå som slutlig segrare och få representera Sverige i Eurovision Song Contest.

Kunskap är vägen till vinst
Precis som alltid när det gäller betting är kunskap vägen till vinst. Vill du lyckas med en så bra insats som möjligt är det bra om du försöker följa med i nöjesnyheterna och faktiskt har koll på vilka som är segertippade. Men det finns alltid två vägar att gå. Säkrast är förstås att betta på den som är segertippad, men oddsen för det bidraget brukar vara mycket låga och du kommer inte att göra någon storvinst. Det andra sättet är helt enkelt att betta på det bidrag som faktiskt är din favorit, även om oddsen inte står på din sida. För vem vet – skrällar har definitivt hänt i Melodifestivalen tidigare. Det gäller så klart att vara beredd på att förlora pengarna, och aldrig satsa mer än vad du har råd att förlora. Spela ansvarsfullt och spela helst på bettingsajter med svensk licens.

Jämför odds
Eftersom spelbolag använder sig av olika ekvationer och olika statistik när de sätter sina odds kan det skilja sig åt en del mellan de olika bettingsajterna. Har du beslutat dig för vem du ska betta på bör du därför jämföra olika odds innan du gör din insats. På så sätt får du bäst förutsättningar till vinst. Tänk på att oddsen kan ändra sig ju närmare tävlingen vi kommer. Den exakta tidpunkten som är bäst för att lägga sina odds är omöjligt att säga, utan det gäller för dig att ha en känsla och göra det du tror blir bäst.

De allra flesta bettingsajter med svensk licens ger dig möjlighet att betta på Melodifestivalen och därför brukar du ha bra valmöjligheter gällande var du ska lägga dina bet. Glöm sedan inte att ladda upp med chips och dipp och bänka dig framför TV:n varje lördag för att göra det hela ännu mer spännande. Den slutliga finalen av den svenska Melodifestivalen går av stapeln lördagen den 11:e mars i Friends Arena i Solna.